Ételt minél több asztalra karácsonykor!

Elindult a Máltai Szeretetszolgálat és a győri ETO Park adománygyűjtése

2022. adventjének első vasárnapján indított közös adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont. A gyűjtésnek az újranyíló bevásárlóközpont hagyományteremtő céllal ad otthont, jól megközelíthető, földszinti üzlethelységében. A Szeretetszolgálat és az ETO PARK önkéntesei december 11-ig várják a tartós élelmiszer és pénzadományok felajánlóit.

Cél, hogy étel kerüljön az asztalokra az ünnepek alatt
A karácsony fénypontja a szeretteink körében elfogyasztott bőséges ünnepi vacsora. Azonban nem minden család számára biztos, hogy a szeretet ünnepén lesz meleg étel az asztalon, ahogy sokszor az is napról-napra dől el, hogy egyáltalán kerül-e rá bármi. Ez a tény sarkallta az ETO PARK és a Szeretetszolgálat kollégáit arra, hogy advent alkalmával gyűjtőakciót indítsanak, melynek célja az, hogy minél több hátrányos helyzetű győri és Győr környéki családot támogassanak élelmiszer adományokkal a karácsony előtti napokban. A gyűjtés december 11-ig tart, ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkatársai csomagokat készítenek a befolyt összegből vásárolt és a személyesen behozott élelmiszer adományokból, majd még karácsony előtt kiszállítják azokat a rászorulóknak.

Hogyan segíthetünk?
A szervezők arra kérik a környékbelieket, hogy csatlakozzanak minél többen az összefogáshoz, hogy az adományok által a lehető legtöbb rászoruló családhoz juthasson el élelmiszercsomag. Az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont (Győr, Nagysándor J. u. 31.) főbejárathoz közeli helységében berendezett gyűjtőponton lehetőség van mind pénzbeli, mind tartós élelmiszer hozzájárulások leadására. Az önkéntesek készpénzes és bankkártyás támogatást, illetve könnyen szállítható, különösebb tárolási igénnyel nem rendelkező ételeket (például tésztát, rizst, olajat, cukrot, lisztet és húsos konzerveket, de akár az ünnepekre való tekintettel szaloncukrot is) egyaránt át tudnak venni.
Az adományokat hétköznaponként 16-19 óráig, hétvégén pedig 8-10 óráig tudják fogadni.

Egy finom kávé köszönetképp mindenkinek
Az adományozók hozzájárulását az ETO Park egy tetszés szerinti típusú kávéra beváltható kuponnal hálálja meg a szintén földszinten található Lipóti Pékség felajánlásából.


A képen balról-jobbra: Kovács Viktor családsegítő, Szalai Ferenc régióvezető , Simon Csaba, Panker Mihály regionális ügyvezető, Ráczné Németh Teodóra regionális szakmai vezető és Funtek Tamás karitatív tevékenységért felelős vezető.

Simon Csaba, az üzemeltető WHB Facility Management Kft. ügyvezetője átadja a két hétig gyűjtőpontként működő helységet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselőinek, 2022.11.27-én, az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpontban.

Fotó: O. Jakócs Péter